luni, 6 decembrie 2010

Romani comentatori

Poporul roman nu stie sa fac multe. Asta stim cu totii.  Cateodata nu stim sa facem nici macar lucruri elementare cum ar fi statul la coada, dar asta'i alta discutie.
Azi vreau sa vorbesc despre cum nu stiu romanii sa comenteze. In general comentam despre orice, stim mai bine decat oricine cum se face un anumit lucru, criticam, dar niciodata nu facem nimic concret. In particular, romanul habar n'are sa poarte o discutie coerenta/logica pe un thread al unui forum. Probabil ati avut cu totii la un momentdat o problema si ati cautat pe google, rezolvarea. Google iti da niste rezultate printre care un forum unde se discuta exact problema pe care o ai tu. Te uiti si vezi ca's 100 de pagini cu comentarii. Te bucuri in sinea ta; sigur gasesc in astea 100 de pagini cum sa rezolv treaba asta. Si te apuci sa citesti. Primele 3 comentarii au oarece legatura cu subiectul. Urmatoarele 10.000 sunt pur si simplu flameuri pornite de la niste cacaturi gen:


○"@ionica: bai analfabetu pulii mele, nu se scrie "neam", e nea-m. invata sa scri inainte sa comentezi"
○"@costica: cn stye kum se rezolva prbl asta plz dati add la campyonu_number1@yahoo.com"
○"castiguri garantate de 500 $ pe luna. Indiferent de varsta, sex sau ocupatie"
○"Becali pleaca din Ghencea! Beeeecali pleaca din Ghencea!"

Si exemple mai sunt o mie. Ideea e ca citesti primele 2-3 pagini de injuraturi si alte cacaturi, te plictisesti, iti bagi pula si cauti in alta parte.

Bine, ca mai este si alta catoegorie de comentatori. Aia care citesc ziarele online, si au impresia ca cineva ii baga in seama. Genu ala de oameni, care la un articol despre Inna, de exemplu, lasa comentarii de genu "fa proasto' te'ai ajuns, bagamiash' ****, nu mai tii mainte cand erai ***** cartierului" ; "Inna esti cea mai tare" ; "Inna cand vii prin Vascautii din deal? Tot satul suntem fani".
Tot in categoria celor care comenteaza aici is si aia care au ceva cu autorul. Intradevar multi dintre cei care semneaza articole pe tabloide online sunt niste retarzi, dar pana si la articolele care nu sunt altceva decat niste traduceri de pe alte siteuri, sunt unii care nu sunt de acord si oricum is mai destepti decat autorul. Aici am si un exemplu:

Asta este titlul articolului:




Nimic special. Urmeaza comentariul:

Adica, pula mea. Asa'i expresia "s'au ras in cap", asa se spune, asa o foloseste toata lumea. Plm. Se trezeste un costica de asta destept cu "si'au taiat craniul?". 

Esti prost, stai jos.

2 comentarii:

  1. Românii, cel mai offtopic popor de pe planetă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eh, fiecare popor are retardații lui. Noi doar pe-ai noștri îi vedem pentru că suntem mai aproape de ei.
    De aia există selecția naturală, îți alegi oamenii cu care să interacționezi, paginile de net pe care să le citești etc.
    Sigur va spune cineva ”păăăi, eu pierd timp citind retardații până-mi dau seama dacă-mi place sau nu”, iar răspunsul nu poate fi decât simplu: timpul tău, pierderea ta, problema ta, nu ne pasă :)

    RăspundețiȘtergere