joi, 7 aprilie 2011

Japs

Stiati ca in Romania,  din '89 incoace s-au construit fix, dar fix, 228 kilometrii de autostrada?! Autostrada care leaga Bucurestiul de Pitesti si de mijlocul campului, undeva prin metropola Cernavoda, ca desi  e "a soarelui" n'are suflu sa ajunga pana la Constanta. Plus inca 3 metri care leaga Clujul de Campia Turzii.
Inevitabil tre sa ne comparam cu altii, ca asta e rostul nostru in viata, si e lucrul pe care romanii il fac cel mai bine.


Sa luam ca exemplu Japonia, care dupa cutremur a reconstruit 300 de km de autostrada in 13 zile?! O sa spuna unii ca, bine ba, da' aia aveau deja autostrada construita o trebuit numa sa toarne asfalt inca o data. Nu prea's de acord, pentru ca, in primul rand noi oricum nu am putea turna 300 de km de asfalt in 13 zile orice ar fi, iar in al doilea rand, nici macar noi nu avem craterele pe care le aveau aia in autostrada cand s'o apucat de refacut.

Pai pe noi daca ne lovea un cutremur ca pe ei, acu' ne dadeam cu bata'n cap, dormeam in pesteri si peste vre'o 20 de ani descopeream focu'. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu