luni, 17 noiembrie 2008

Despre criza, greve si altele

Multa vreme putin scris, intradevar, dar avem o scuza! Ne'a doborat criza economica.In sensul figurativ bineinteles, cu toate tampeniile nascocite prin media, cine mai poate sta in picioare de la atata ras.Nu exagerez, in ultima vreme se fac niste articole/relatari/sondaje de te caca rasu nu mai stii ce sa mai crezi, si tot ce poti face este sa razi din toata inima la balivernele create de cei mereu dornici de audienta, jurnalistii moderni.De exemplu, zilele astea am vazut niste articole prin ziare care aberau asa tare ca, mai mai dadeau vina pe Romania pentru criza.Ca vai, cumparati produse romanesti, mentineti economia in tara, pai cum domn'le, ma duc la magazin si in loc sa iau ceva bun la un pret moderat, iau un cacat (romanesc bineinteles) la acelasi pret sau poate mai scump.Nu spun acum ca in tara nu se poate consuma/cumpara nimic din productie proprie, insa sunt anumite standarde dupa care se ghideaza fiecare om si nu imi pot imagina o persoana care cumpara doar produse "de la noi".Si oricum, fix tara noastra mai lipseste din tot contextul crizei economice mondiale.Ca deh, SUA, Rusia astea is mici copii pe langa noi.

O alta cacanarie de'a noastra e greva cea amenintatoare, care tot se anunta de ceva vreme.Pe langa functionari, medici, politisti, mercenari s.a.m.d. pe departe cea mai mediatizata a fost greva din invatamant.Sa nu iti vina sa te dai cu capul de manualele de mate si romana, cand stii cati bani ai dat la pregatire, insa profesorul tau (ipocrit) tot mai cere? Bine ca nu iti mai cere tie, cere la stat, dar ce crezi ca se va intampla odata ce statul (bineinteles) nu ii va da? Asa ca lasa berea, pizza, filmul, prezervativele si aduna bani ca deh, vine criza.

Si cu toate astea, din cand in cand mai apare pe la TV si vreun politician, ca na' vrea lumea raspunsuri, ce se intampla cu tara, de ce aia, cum rezolvam asta etc. Si uite asa incepe concursul mancatorilor de cacat care pesemne il castiga Tariceanu cu gura plina, de fiecare data. Deci, la o conferinta de presa, el, saracu, nevinovatu si inocentu, prea-maritu virgin de gura, Tãri a inceput sa dea vina pe absolut toata lumea pentru situatiile jenante (pentru Guvern) care se tot infiripia de o vreme incoace.Exemplu : La o intrebare despre diminuarea eventual scoaterea taxei de poluare el a dat vina pe BNR facandu'i niste nesimtiti.(?!?!) Ce tot spuneam, lumea a innebunit, pana si conducerea a inceput sa bata din palme la fluturi, ca na, Georgica a nostru mai avea un pic si arunca toate motivele crizei economice mondiale in carca vecinului meu handicapat, de se plimba toata ziua cu bicicleta in sus si in jos pe alee, ca numa el saracu a scapat curat..deocamdata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu