joi, 25 septembrie 2008

Fabrica Nokia

Veselie mare azi in comuna Jucu, si nu numai. Romania e in sarbatoare ca, vezi dom'le, Nokia si'a deschis fabrica pe plaiurile mioritice. Care mai de care mai entuziast anunta: 'nspe mii de noi locuri de munca, 'nspe milioane de telefoane pe luna! Politicieni supraponderali, anunta, ca si cum ar avea vreun merit, ca Romania s'a inscris pe lista tarilor producatoare de terminale Nokia.

Bineinteles telefoanele asamblate in Romania for fi vandute in AFRICA. Probabil ca astia de la nokia, au vazut ca proiectul LHC la care au lucrat si romani a fost amanat asa ca si'au luat o masura de precautie. In caz ca amaratele alea de telefoane(nu va inchipuit ca in Romania o sa se fabrice N96, 8800 Arte sau alte bunatati din astea) n'o sa functioneze deloc sau o sa o faca doar partial, macar nu o sa se auda. Ca saracii africani nu cred sa se duca la OPC sa se planga ca telefonul lor "MADE IN ROMANIA" nu merge.

Totusi ce nu inteleg eu este: de ce naiba se bucura toata lumea asa tare ca Romania apare pe lista "selecta" a tarilor care produc terminale nokia. Pai nu mi se pare ceva de laudat. E prea bine stiut faptul ca marile corporatii deschid fabrici in tari slab dezvoltate pentru ca forta de lucru este numeroasa si foarte foarte ieftina. Si noi ne bucuram ca suntem pusi laolalta cu tari producatoare cum ar fi: India, Coreea de Nord sau Mexic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu