duminică, 28 septembrie 2008

The next generation

Se pune atata presiune pe aceste cuvinte in zilele de astazi incat nu stii de la ce poti sa te astepti din progeniturile care ne vor continua traditiile.Totul evolueaza asa de rapid, si in general tot ce e bun nu dureaza prea mult.Timpul trece si raman doar cei care vor reusi sa supravietuiasca cu bine curentelor sociale cotidiane afisate peste tot in ziua de azi.
Te nasti, inveti, te duci la gradinita, inveti, apoi scoala inveti, facultate, inveti si punct deocamdata, deoarece astea sunt asteptarile la nivel parental dar si social privite ca niste standarde normale.Eh aici intervine buba propriu-zisa deoarece lucrurile nu merg intotdeauna cum ar trebui.Spun intotdeauna cu o oarecare reticenta, insa mi'e frica sa aflu statisticile evolutiei din ziua de azi, mai ales cele care redau adevarul promovarii pe suta de locuitori.Cine mai asculta de forta superioara care ar trebui respectata? Nici o limita morala, nici chiar fizica sau macar impuse de "inchizitia" parentala nu poate opri fenomenul de prostie, tampenie si imbecilism (cuvant care ar trebui acreditat ca o boala venerica, da am spus bine.) care a cuprins mileniul in care traim de zi cu zi.Se spune ca evoluam, dar termenul acesta a fost folosit gresit de atatea ori...Se poate evolua inapoi ? Se prea poate ca un alt cuvant sa existe deja pentru tipul asta de actiune.
In fine, absolvi facultatea, esti 100% dotat cu niste cunostiinte care ar trebui sa iti ghideze viata financiara pana la sfarsit, nu ? Foarte gresit, cati din cei care termina facultatea ajung in domeniul pe care l'au studiat ? Cati din cei care au tras din greu la fiecare sesiune, examen care nu au cedat presiunii colegiale si au continuat tarandu'se printre prejudecati si batjocura, ajung acolo unde ar merita sa fie ? Cate locuri de munca ar trebui sa existe in tara, pentru ca familiile sa ramana unite, si sa duca o viata normala, impreuna, fara ca nevoia sa ii faca sa alerge spre taramuri mai primitoare, sa duca o viata decenta, insa sa lase totul in urma?! Cati parinti ar trebui sa se gandeasca inainte sa permita copiilor sa isi duca viata singuri in spate?

Poftim statisticienilor, v'am dat de lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu