miercuri, 19 august 2009

Banii fac pamantul sa se'nvarta.

In ultima vreme totul, absolut totul, indiferent despre ce ar fi vorba, pana la urma se ajunge la bani. Mai exact, la lipsa lor. Orice miscare vrei sa faci, orice actiune cat de limitata, trebuie sa o contemplezi dinainte, si sa calculezi cati bani ai nevoie sa o faci, si apoi logic ca realizezi ca nu ii ai.Sa'mi bag pula in el deficit, a ajuns criza sa strice cele mai stranse legaturi, si cele mai gandite dintre planuri. O perioada de cacat, si na, toata lumea are de suferit si eventual se ajunge la pierderea.. nervilor, a mintii, a linistii sufletesti. Pai cum pula mea sa nu innebunesti cand stii cand traiesti de pe'o zi pe alta, si o tii prin amaneturi si prin banci.

As vrea sa iau toate bãncile, unitatile de stat, guvernele, toate companiile mari, conglomerate, toti tampitii care isi fac imprumuturi si rate pentru 2 rahaturi si un cacat, sa ii iau, sa ii pun in rand, aplecati si sa ii fut in cur cu o bata plinã de cuie ruginite, cu HIV, apoi sa torn sare pe rani. Sincer, din tot sufletul meu, imi bag pula in mamele voastre, pentru ca s'a ajuns intr'un hal atat de penibil incat afecteaza in cele mai urate si dureroase moduri. Din cauza cacatilor de sus, sufera ca dintotdeauna, cei de jos, cei care nu merita. Sufera lume buna la suflet, si raman traumatizati daca reusesc sa traiasca mai departe, si se duce toata lumina dintr'ansii, toata bunatatea, ajung acri si rai si nu isi dau seama de asta, si nu e vina lor. S'a stricat totul, totul!

Si revin, cu un sfat, cat se poate de banal, care e la mintea prostului, daca ar avea'o. Mergi frumos intr'un mall, si vezi tu ceva shiny si te gandesti Vai ce tare as fi eu daca as avea asta", si bagi mana in buzunar si nu gasesti banii de care ai nevoie. Insa gasesti buletinu, apoi toate actele necesare sa iti faci o rata. Dar trebuie sa stai. Sa stai si sa te gandesti, daca se intampla dracu in patru si maine nu mai ai ce manca? Daca ajunge o nenorocire pe capul tau si trebuie sa dispui de niste bani urgent ? Nu fi prost, nu incerca sa impresionezi, gandeste'te la viitor, la persoanelor din jurul tau, crede'ma o sa pierzi totul daca actionezi ca un prost.

Referitor la titlu si la faptul ca totul ajunge la lipsa banilor. Pai cum sa se mai invarta pamatnul, daca banii nu mai sunt in buzunar, ci doar pe hartie ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu